Home Featured Nieuwe technologieën die de toekomst van werken veranderen

Nieuwe technologieën die de toekomst van werken veranderen

Door Sydney
0 comment

Nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op. Dit geldt natuurlijk voor heel veel dingen maar deze kunnen ook hun invloed hebben op de manier waarop we werken. We hebben een aantal nieuwe ontwikkelingen voor je op een rij gezet die ervoor zorgen dat de manier waarop gewerkt wordt, verandert.

Machines nemen het werk over van mensen

Een belangrijk gegeven is dat er voor steeds meer werk machines gebruikt kunnen worden om het werk dat eerst door mensen gedaan werd, uit te voeren. Er worden hiervoor steeds slimmere apparaten gebruikt maar met name voor repetitief werk (dat dus steeds hetzelfde is en mogelijk gaat vervelen) zijn machines natuurlijk prima geschikt. Het is wel zo dat mensen kunnen vrezen dat hun baan wellicht op den duur op de tocht komt te staan als er steeds meer geautomatiseerd wordt.

Technieken veranderen waardoor mensen blijven leren en zich aan moeten passen

Door technieken te gebruiken die steeds geavanceerder worden, is het voor mensen die ermee werken ook noodzakelijk om te leren hoe daarmee om te gaan. Dit betekent dat bijscholing (en soms ook omscholing) nodig kunnen zijn. Zo beïnvloedt de techniek ook je manier van werken en leren. Als je bijvoorbeeld met nieuwe apparaten moet gaan werken, heb je daar als werknemer vaak extra scholing voor nodig om er goed mee om te kunnen gaan. Zo wordt door een nieuwe technologische ontwikkeling bepaald wat jij moet kunnen om er op de juiste manier mee om te gaan en er goed resultaat mee te verkrijgen.

Mensen kunnen overal en altijd werken, vanaf elke locatie

Een heel belangrijke ontwikkeling die al jaren aan de gang is, is natuurlijk dat veel werkzaamheden vanaf nagenoeg elke locatie kunnen worden uitgevoerd. Doordat veel mensen thuiswerken of op een andere locatie, hoeft dat niet altijd meer op de oorspronkelijke werkplek te zijn en kan dit zelfs in een ander land zijn. We hebben voldoende technieken om digitaal te werken en gewoon vanaf elders je werkzaamheden te doen. Zonder lastige problemen en met goede communicatie wel te verstaan.

Interessante berichten