Home Featured Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in virtual reality?

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in virtual reality?

Door Sydney
0 comment

Als we het hebben over virtual reality oftewel VR, dan weten we ook meteen dat er op dat gebied veel ontwikkelingen plaatsvinden en dat het soms amper bij te houden is wat er nieuw is. We hebben daarom een aantal van deze ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet zodat jij beter weet wat je van VR mag verwachten.

VR brillen worden steeds kleiner en handiger in het gebruik

Een belangrijk iets dat echt naar voren komt bij VR is dat de brillen die daarvoor worden gebruikt, steeds mobieler en kleiner worden en dus ook handzamer zijn in het gebruik. Er zijn ook draadloze brillen en headsets te koop die met steeds meer computers gebruikt kunnen worden en waarbij de weergave van de realiteit alsmaar beter wordt.

Steeds meer gebruik van VR in het bedrijfsleven

Ook belangrijk is het feit dat VR alsmaar meer ingezet wordt. Het is niet alleen meer in het gebruik voor gamen maar ook in het bedrijfsleven kom je het gebruik steeds meer tegen. Zo heeft VR inmiddels ook een aardig grote rol gekregen op zakelijk gebied. Een opvallende rol voor VR in het gewone leven is die in de zorg. Ook hierin wordt steeds meer gebruik gemaakt van VR om bepaalde situaties te simuleren en mensen zo beter te kunnen helpen.

5G maakt dat VR nog beter werkt

VR heeft ook een grote boost gekregen door de introductie van het 5G netwerk. Hierdoor wordt alles wat je met VR doet en in beeld brengt sneller en kun je de VR zelfs streamen zonder dat het traag wordt of zelfs met wat pech vastloopt.

Samen werken en leren zonder dat je bij elkaar hoeft te zijn

Mensen leren door VR ook meer en sneller. Zo kun je bijvoorbeeld als student samen met anderen werken en kunnen jullie in een virtuele wereld samen wonen, er kennis mee maken en er goede plannen in bedenken die je in de echte wereld dan ook nog eens kunt inzetten. VR opent andere werelden en tijden voor je zodat je daar meer van te weten kunt komen.

Interessante berichten